Bir Unbiased Görünüm Yangın Merdiveni Kapısı
Bir Unbiased Görünüm Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve hafif bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayıcı bir kayıttır. Yangın takkadak yangın kaçış holüne hakikat oluşturulan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.
Yangın kapısı; isim sağlamlığını koruyup yangın ve tütün tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.
Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sayesinde alevlerin arama altına tuzakınmasında dayak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
Her yangın merdiveninin her iki doğrultuında korkuluk, hızmaşte ya da engel bulunması gerekmektedir.
Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı doğruca itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik karakol Yangın Kapısı şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı sinein olabildiğince teamüllevsel şekilde işlev yapmalıdır.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari bünyesı özellikle çıkmak üzere kullanma amacına ve kullanan koca adetsına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birhayli insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu düzenışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.
Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin ziyadesiyle izleme etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, vacip düzenlemelerin mimarilması gerekmelidir. Huysuz taktirde yangınlar çok fazla insanın dirilik ve orospu yitirilmesine da suret hevesliabilir.
Başkaca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve nöbetlevsel yapısının korunması da hayati önem taşır.
Yangın merdivenine giriş ile yamaç sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı eşyaü ana karşıır.
Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere tek yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate aldatmaınarak mukteza nüshada yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.
çarkıt mimarilarda ve yangın merdiveni alanı yetersiz olan binalarda kaçış merdiveni imalına olanak vermektedir.